26 September 2014

အႏၱရာယ္ရွိေသာ ၾကက္သြန္နီျခမ္း


ထက္ျခမ္းခြဲထားေသာ ၾကက္သြန္နီကို ခ်က္ခ်င္းအသံုးမျပဳႏိုင္ပဲ ရက္ေက်ာ္လြန္သြားလွ်င္ ျပန္၍အသံုးမျပဳသင့္ပါ။ မစားသင့္ပါ။ အႏၱရာယ္ကို ျဖစ္ေစပါသည္။
ခြဲျခမ္းထားျပီး အၾကာၾကီးပစ္ထားတဲ့ ၄င္းၾကက္သြန္နီကို စားသံုးမိပါက ဘတ္တီးရီးယားပိုးမႊားမ်ား ပါရွိလာသည့္အတြက္ ၀မ္းပ်က္၊ ၀မ္းေလွ်ာ၊ ပိုက္ေအာင့္၊ ပိုက္နာျဖစ္ႏိုင္သည့္အျပင္ အဆိပ္အေတာက္ကိုလည္း ျဖစ္ေစႏိုင္ပါတယ္လို့ ဆိုထားပါတယ္။
ထုိ့အျပင္ ၾကက္သြန္နီဟာ အနံ့ဆိုးမ်ားအားလံုးကို စုပ္ယူထားႏိုင္သည့္ အစြမ္းရွိသည့္အတြက္ ခြဲထား၊ စိပ္ထားျပီး ရက္ေက်ာ္သြား၍ ေပ်ာ့အိေနလွ်င္ သို့မဟုတ္ ပုတ္နံ ့ရေနလွ်င္ လံုး၀မစားသင့္ေၾကာင္းပါ။
အသက္ကို ဥာဏ္ေစာင့္ဆုိသလို သတိမမူ ဂူမျမင္ မျဖစ္ၾကေစဖို႔ ေစတနာျဖင့္ မွ်ေ၀ေပးလိုက္ရပါသည္။
Credit to ေစာႏြဲ ့ေနဆိုင္ (ပူတာအို)
K.K(ကေနာင္)

No comments:

Post a Comment